Egypte
 
 

  Bestemmingen
  Verzorgingstype
  Prijsklasse
  Klantwaardering
  Aantal sterren   ★★★★★ (0)   ★★★★+ (0)   ★★★★ (0)   ★★★+ (0)   ★★★ (0)   ★★+ (0)   ★★ (0)   ★+ (0)   ★ (0)

Egypte informatie

Egypte is een veelzijdige vakantiebestemming en ligt op ongeveer vier vliegen vanaf Nederland. Het vakantieland wordt jaarlijks door gemiddeld 100.000 Nederlanders bezocht voor een reis of vakantie. De badplaatsen Hurghada, El Gouna en Sharm el Sheikh zijn de populairste vakantiebestemmingen in Egypte maar ook een nijlcruise of een stedentrip naar Cairo behoren tot de mogelijkheden. Egypte is vooral een winterzonbestemming. De mooie zandstranden en de onderwaterwereld van de Rode Zee zijn belangrijke trekpleisters, maar ook de piramides en Luxor zijn archeologisch meer dan interessant. Om naar Egypte te reizen heb je een visum nodig. Voor je vakantie naar het Noord-Afrikaanse land kun je je visum hier aanvragen.

Egypte stranden

Vrijwel de gehele kustlijn langs de Rode Zee is zandstrand en wordt her en der afgewisseld door kleine rotspartijen. De stranden zijn nog niet opgenomen als Blue Flag Beaches omdat de voorzieningen nog niet conform de voorwaarden zijn van de organisatie. Dat neemt niet weg dat de stranden mooi zijn en het zeewater is schoon en helder. Veel hotels hebben eigen stranden met diverse voorzieningen.

De stranden aan de noordkust bij de Middellandse Zee rondom de stad Alexandrie zijn eigenlijk alleen bezet door de Egyptenaren zelf. Marsa Alam ten zuiden van Hurghada is een opkomende toeristische bestemming met veel duikmogelijkheden en mooie zandstranden. Hurghada is de meest toeristische bestemming aan zee en hier vind je voordelige last minutes naar Egypte. Uiteraard vind je hier ook luxere resorts van wereldwijde hotelketens. Voor de upper class heeft Egypte de vakantiedorpen El Gouna en Soma Bay. Deze laatste heeft ook prima golfmogelijkheden.

Egypte vakanties
Vakantie naar Egypte kun je eigenlijk het hele jaar door boeken. De Egyptenaren zijn niet afhankelijk van het toerisme, al is het in diverse badplaatsen wel de voornaamste inkomstenbron. Olie wordt in de Sinai woestijn wel gevonden en Egypte exporteert relatief kleine hoeveelheden olie.

De meeste toeristen bezoeken Egypte voor de piramides, koningsgraven en de verschillende tempels. Jaarlijks bezoeken 11 miljoen toeristen Egypte; wat goed is voor 20% van de buitenlandse valuta-omzet van de Egyptische Pond. Gezamenlijk levert de toeristische sector Egypte jaarlijks 12 miljard dollar op. Nieuwe ontwikkelingen worden gemaakt in eco toerisme en medisch toerisme. Goedkoop naar Egypte kun je met een last minute aanbieding

Egypte bezienswaardigheden
Egypte heeft talloze bezienswaardigheden van de piramides van Gizeh tot het graf van farao Toetanchamon. Het nationaal archeologisch museum in Cairo is een must see. Hier kun je de vele schatten van Egypte bezichtigen. Vanuit de badplaats Hurghada kun je dagtochten maken naar Luxor of Gizeh (Cheops). Luxor is een waar openlucht museum met de Luxortempel en de Karnak tempel die je kunt bezichtigen. Cheops (Gizeh) is de hoogste en grootste piramide van Egypte met een hoogte van bijna 150 meter.

De onderwaterwereld van de Rode Zee wordt wel gezien als de mooiste ter wereld. Vanuit de badplaatsen rond de Rode Zee kun je overal excursies maken om te snorkelen, maar ook voor een duikcursus kun je hier terecht. De duikscholen zijn vaak professioneel en ervaren en bieden dagelijks het hele jaar door de mogelijkheid om te gaan duiken. Tijdens je vakantie in Egypte mag een duik in de Rode Zee eigenlijk niet ontbreken.

De Nijl is een andere bezienswaardigheid in Egypte. Langs de Nijl vind je diverse groene stukken en in de rivier zelf leven veel (bedreigde) diersoorten als krokodillen en nijlpaarden. Populair zijn de georganiseerde cruises over de Nijl.

Egypte weer en klimaat
Egypte heeft een woestijnklimaat met hete en droge zomers en milde winters. De zomer is van mei tot en met oktober en de winter van november tot en met april. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 30 graden. Op de dag kan het dan gerust 40 graden zijn, terwijl het 's nachts afkoelt tot 20 a 25 graden. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur met 14 a 15 graden een stuk lager en aangenamer. Overdag is het veelal warmer dan 20 graden, maar 's nachts kan het fris zijn met een temperatuur van 10 graden.

De zon schijnt hier vrijwel elke dag en in de badplaatsen komen wolken en regen maar sproardisch voor. In december schijnt de zon gemiddeld 6 uur per dag terijl in juli de zon gemiddeld 11 uur per schijnt in Egypte. Een zonzekere vakantiebestemming het hele jaar door. In de meeste gebieden in Egypte valt jaarlijks niet meer dan 80 mm regen. Rondom Alexandrie valt gemiddeld de meeste regen circa 200 mm per jaar. De beste reistijd voor Egypte is van oktober tot mei. Dit is in Egypte ook het hoogseizoen.